Domov Domov

Predstavitev podjetja  | Kontakt  | Načrt stran  | SLO

  Že 22 let z vami  |  PIVK ELECTRIC ELEKTROINSTALACIJE | gsm 041 759 001

Pivk electric d.o.o.
Hotedršica 55a, si - 1372 Hotedršica
T 01 755 95 10
E pivkelectric@siol.net

Pametne inštalacije
Pametne inštalacije Alarmni sistemi TV in TT napeljave Računalniške mreže Elektroinštalacije - stanovanja Industrijski objekti Strelovodi Javna razsvetljava Protipožarno javljanje Meritve


Slovenska kakovost

Mojster

OOZ Logatec

Domov | Pametne inštalacije

Pametne inštalacije

Hiša, ki vas uboga, je danes resniènost. Preprosto z dotikom na ekran upravljate z razsvetljavo, dvigate in spušèate rolete, nastavljate toploto v sobah, izbirate med kabelsko ali satelitsko TV, upravljate z namakalnim sistemom, nadzirate vašo okolico ali notranjost.

Z njimi je življenje nepredstavljivo lažje …

Pametne ali inteligentne inštalacije nam v primerjavi s klasičnimi nudijo večje udobje, so bolj varčne in bolj varne, za to ni čudno, da se za tovrstno vgradnjo odloča vse več gospodinjstev. S strokovnjakom smo se pogovarjali, zakaj je priporočljivo tovrsten sistem predvideti že v fazi načrtovanja gradnje objekta in ali je sama implementacija sistema možna tudi kasneje, ko v samem objektu že bivamo. V zadnjih letih je tehnika, ki je povezana z elektriko v zgradbah, tako zelo napredovala, da lahko danes s pametnimi inštalacijami uravnavate že praktično vse, kar vam srce poželi. »Se nam še ni zgodilo, da kakšne želje, ki jo je izrazila stranka, nismo uresničili,« nam je že na samem začetku zaupal Silvester Pivk, lastnik podjetja Pivk electric d.o.o.

Tako imenovano avtomatizacijo doma je mogoče opisati kot tehniko za upravljanje s tehnologijo v vašem domu z namenom izboljšanja kakovosti življenja in dobrega počutja njegovih stanovalcev. »Avtomatizacija doma danes ne predstavlja več zgolj samo prestiža, temveč gre v prvi vrsti za pametno orodje, s katerim lahko upravljate vse funkcije doma: razsvetljavo, gospodinjsko opremo, rolete, alarmne sisteme ter tako maksimalno izkoristite vse njihove možnosti in obenem privarčujete. Vse to lahko počnete na daljavo.

Poskrbite za varnost

Sam sistem že v času vašega bivanja spremlja in analizira vaše potrebe, zato jih brez večjih težav posnema tudi, kadar ste zdoma. Obenem lahko določene aktivnosti, kot so spuščanje rolet, prižiganje luči in podobno nastavite sami. To je zagotovo ena od pomembnejših lastnosti, ki jih sistem omogoča, saj lahko na tak način preprečite nezaželene obiske vašega doma.

Nič več škodljivih tokov

»Druga od prednosti, ki jih sistem omogoča je, da z enim pritiskom na gumb na stikalni plošči izključite vse električne tokove v hiši, denimo ponoči, ko spite,« pove Pivk. Živimo namreč v okolju, ki je polno električnih valov, v lastni hiši ste jim trajno izpostavljeni. Imate tudi vi svetilko ob postelji, stikalo ob vzglavju in ste na ta način neposredno izpostavljeni vsem škodljivim tokovom? Pametne instalacije ponujajo rešitev, ko lahko tok preprosto izključite in mirno zaspite. Omogoča vam prihranke.

Bolj mirno pa boste spali tudi zato, ker boste s sistemom pametnih instalacij privarčevali. »S pametnimi instalacijami optimizirajte ogrevanje, zmanjšajte raven svetlobe in na ta način prihranite,« svetuje Pivk, ki razkrije še, da je mogoče nastaviti, da se ponoči, ko je električni tok cenejši, vsa električna oprema , ki je namenjena za shranjevanje energije, napaja ravno takrat. Udobje, ki si ga težko zamislite. Vse funkcije, ki jih želite v hiši, lahko upravljate od koderkoli, celo prek prenosnega telefona ali stacionarne telefonske linije. »Resnično je mogoče samodejno vključiti avtomat za kavo. Za nežno jutranje prebujanje nastaviti, da se svetloba v sobi postopno povečuje in da je kopalnica že ogreta, ko vstopite vanjo. Vse vaše želje in ideje so uresničljive,« pojasni strokovnjak Pivk.

Zadnja od prednosti, a še kako pomembna

Kadar je premikanje po hiši posameznikom onemogočeno zaradi zdravstvenih težav, se upravljanje na daljavo izkaže še za kako učinkovito. Kar naenkrat lahko invalidne osebe z nekaj pritiski na gumb uravnavajo nastavitve in si na ta način olajšajo samo bivanje v lastnem domu. Naknadna vgradnja je dražja Kot nam je zaupal strokovnjak, lahko sistem uspešno krmili do 600 enot. »Za tak način instalacije se uporabljajo posebni napajalni regulirni kabli, zato je pametno za takšno instalacijo vse pripraviti že v začetku gradnje. Kasnejša izvedba bo za vas precej dražja, pa tudi določene predelave zahteva,« pravi Pivk, ki v nadaljevanju pojasni, da se v zadnjem času že pojavljajo daljinsko vodeni sistemi, ki pa niso tako zanesljivi kot žična izvedba. »Kasnejša vgradnja je možna samo, če so v stenah vašega doma že položene instalacijske cevi, v katere se dodatno uvlečejo krmilni kabli.«

Nadvse zanesljiv in enostaven sistem bo temeljito spremenil vaše življenjske navade, obenem pa vam zagotovil udobje, ki si ga želite, prihranil pri vaši porabi in poskrbel za večjo varnost vašega doma, še zaključi strokovnjak. O sami učinkovitosti in praktičnosti sistema pa govorijo tudi številke, saj število gospodinjstev, ki se odločajo za pametne inštalacije skokovito narašča.

     
Šale na račun "štromarjev"   |  SPONZOR   |  Utrinki   |  Sejem LUCE MILANO   |  Pravno obvestilo

All rights reserved Pivk electric d.o.o. © 1990 - 2021 Vse pravice pridržane
Gostovanje in postavitev spletnega mesta Prolog d.o.o., Logatec | Tržaška cesta 114, si - 1370 Logatec | T  01 759 02 70